· 

Feest van de Geest

Vanmorgen was ik bij de viering in de St Petrus Banden kerk in Driebergen. Mijn werk hangt in de kerk in het kader van het Feest van de Geest. In de kerken op de Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg hangt of staat een kunstwerk met als thema "Levensadem". Er is ook een fietstocht en in de dienst wordt er aandacht besteed aan het thema en het werk.

Na veel denken over het thema voor het Feest van de Geest 2018 heb ik besloten om het heel eenvoudig en dicht bij mezelf te houden. Het thema “Levensadem” associeer ik met licht, lucht, ruimte. Vrijheid om te zijn wie je bent, om te rennen en te spelen, met wind en zee en zon. Een klein kind, spelend aan het strand, vond ik een passend beeld bij dit idee van ongedwongenheid en weidsheid.

Het schilderij is inmiddels verkocht.


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Paul Voogd (Tuesday, 15 May 2018 21:12)

  Mooid gedachte Philine en heel goed gezien. Een kind aan het strand, dat is pure vrijheid en plezier.
  Lief dat je dat deelt met ons. Jammer dat ik in Kroatie ben anders was ik zeker gaan kijken, kerken liggen wel op mijn vaste fietsroute :) Heel veel succes. Overigens ook prachtig geschilderd voor een kluizenaar :))

 • #2

  Philine (Tuesday, 15 May 2018 21:27)

  Haha dank je wel! In Kroatie zijn ook zeker mooie dingen te zien. En mijn schilderijen zie je vast nog wel eens ;-)