Gastdocent week

Tussen de trimesters in hadden we deze week twee dagen Jantien Jongsma als gastdocent. Jantien maakt collages, die ze daarna weer beschildert, en weer beplakt, en weer beschildert. Ze heeft ook onderstaande prachige knipsels gemaakt voor het Stedelijk Museum Kampen.

Ze had ons gevraagd om mislukte schilderijen op papier mee te nemen, om te verknippen. Keuze genoeg aan het einde van het trimester! En dan aan de slag met schaar, lijm en verf. Ik vond het ontzettend moeilijk om weg te komen van een verhaaltje in het werk, blijf een herkenbaar plaatje toch heel fijn vinden. Maar het werken in lagen en denken in grote vlakken was fantastisch. En ook voor achtergronden heb ik weer wat ideen opgedaan. Een heel fijn en nuttig uitstapje van het schilderen naar waarneming.

Knipsels van Jantien Jongsma in het Stedelijk Museum Kampen 2014
Knipsels van Jantien Jongsma in het Stedelijk Museum Kampen 2014

Wat meer en minder geslaagde plaksels