Een prijs gewonnen bij Rapido Amsterdam!

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst meegedaan aan Pintar Rapido Amsterdam. Een groot openlucht schilderfestival waaraan zo'n 180 schilders meededen. Iedereen liet 's ochtends zijn doek afstempelen en leverde het 's avonds weer in.

Ik ben in de museumhaven gaan zitten, waar ik de "Eben Haezer" en de "Trots alles" heb geschilderd in inkt met water op zwaar aquarelpapier. Als tafeltje een kartonnen doos, en met een hoop flessen water en lege jampotjes om me heen ben ik aan het werk gegaan.

Groot formaat papier (100x70cm) vastgetaped aan een stuk karton. Af en toe even vasthouden bij een windvlaag...

"Trots alles" en "Eben Haezer" met zicht op het Scheepvaartmuseum, inkt schildering in zwart wit
"Trots alles" en "Eben Haezer" met zicht op het Scheepvaartmuseum
Philine van der Vegte op het podium met jury en prijswinnaars
Op het podium met jury en prijswinnaars

Op zondag was de expositie van alle schilderijen in de Posthoornkerk in Amsterdam. En om 12 uur de prijsuitreiking... De jury bestond uit buitenschilder Roos Schuring, Rutger Brandt van galerie Mokum en Roger Beckett van de organisatie Pintar Rapido. En een van de prijzen was voor mijn schilderij! Helemaal gelukkig. Als klap op de vuurpijl werd het werk die dag ook nog verkocht. Weekend kon niet meer stuk.

 

En een grote dank je wel aan Jim Harris voor de lessen met inkt in het Vondelpark! Die schetsen vind je hier.